Storby- og badeferie i Tel Aviv

Storby- og badeferie i Tel Aviv

Sponsoreret indhold

Efter kun fire og en halv times flyvetur fra Danmark lander du i byen, der aldrig sover. Og nej – destinationen er ikke New York, men fantastiske Tel Aviv i Israel (officielt Staten Israel).

Tel Aviv er en relativt ung by. De første bebyggelser tog form tilbage i 1909. Umiddelbart efter Anden Verdenskrig i 1948 blev staten Israel udråbt i Tel Aviv og fungerede som midlertidig hovedstad frem til 1949, hvor fanen blev båret videre af Jerusalem.

Sidenhen er Tel Aviv blevet en særdeles populær ferieby – ikke mindst for turister som ønsker at kombinere storby- og badeferie. Det tempererede klima er dog også et stort trækplaster.

Badeferie i Tel Aviv

For vandhunde er det muligt at boltre sig på intet mindre end 13 kilometer lækker strand i den mellemøstlige storby, der ligger lige ud til Middelhavet. Langs stranden løber en hyggelig strandpromenade, der summer af liv året rundt – og døgnet rundt.

Det kan anbefales at tage et smut forbi Gordon Beach, som er en af Tel Avis absolut bedste hvide sandstrande og derfor også godt besøgt af både turister og lokale. Der er desuden et rigtig godt udvalg af restauranter, barer og aktivitetsmuligheder som f.eks. udendørs fitness.

Storbyferie i Tel Aviv

Efter en lang dag på stranden er det tid til at kigge på byens muligheder. Nogle forbinder måske Israel med religion og traditioner, men Tel Aviv er faktisk en særdeles moderne storby med masser af afslappet og tilbagelænet frisind. Du vil opleve en smeltedigel af nationaliteter, et aktivt natteliv med et stort udvalg af barer, klubber og diskoteker for ikke at tale om en meget synlig kunstscene.

Bauhaus-arkitektur

Når du bevæger dig rundt i Tel Aviv gader, kan du ikke undgå at bemærke den karakteristiske Bauhaus-arkitektur. Bygningerne er tegnet af jødiske arkitekter i 1930’erne. Det blev til lige omkring 4.000 bygninger, som i dag er på UNESCOS verdenskulturarvsliste. Hvis du er på udkig efter et seriøst skud Bauhaus-arkitektur, skal du tage til Rothschild Boulevard, hvor du finder den største koncentration.

Jaffa

Som besøgende i Tel Aviv kommer du ikke udenom havnebyen Jaffa. De to byer er efterhånden smeltet sammen og Jaffa ligger i gåafstand fra det centrale Tel Aviv. Jaffa er svimlende 4000 år gammel og kan kalde sig en af verdens antikke byder. Som minimum bør du besøge strandpromenaden i Jaffas gamle bydel.

Andre seværdigheder i Tel Aviv

Afslutningsvis får du her tre must-sees som turist i Tel Aviv.

Camel Market

Et forrygende marked der bugner af fødevarer, blomster, tingel-tangel og ikke mindst lokale kunstnere, som har sine værker til salg. Camel Market har åbent alle ugens dage – på nær lørdag.

Yarkon Park

Det er ikke uden grund, at 16 millioner besøgende ligger vejen forbi Yarkon Park årligt. Den smukke park byder på et stort udvalg af botaniske haver, sportsfaciliteter, store plæner og sågar et vandland. Hvis du er heldig, rammer du en af parkens store koncerter.

Tel Aviv Museum of Art

I Tel Aviv kan man fodre svin med museer, men Tel Aviv Museum of Art er et af de bedre af slagsen. Her finder du værker af de helt store mestre som f.eks. Picasso, Miró og Lichtenstein.

Comments are closed.