Sådan pifter du din gamle gyngestol op

Sådan pifter du din gamle gyngestol op

I stedet for at bruge penge på at købe en ny gyngestol og udskifte dine gamle og brugte møbler, kan du med fordel overveje at forbedre dine eksisterende møbler. Ved at give din gamle gyngestol et nyt udseende ved at shine det op gør, at du kan bevare dit originale møbel, spare penge, og samtidig have et spændende hobbyprojekt for en tid. Dette anbefales til dem, der ejer gamle møbler som for eksempel en gammel traditionel gyngestol.

Processen for at give dit gamle møbel en ‘ansigtsløftning’ er forholdsvis let, og det kræver heldigvis ikke sofistikerede værktøjer til at fuldføre det. Alt du behøver er følgende:

  • Malingskraber og sandpapir med fint sand
  • Malertape og maling eller sprøjtemaling og lak
  • En boremaskine med stålbørste
  • Assorterede rengøringssvampe
  • Sikkerhedsudstyr så som arbejdshandsker og beskyttelsesbriller

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan du med disse simple værktøjer og remedier kan puste nyt liv i din gamle gyngestol. Læs med forneden!

De forskellige trin til at gøre din gyngestol så god som ny

Skal den gamle gyngestol piftes op?Før du begynder med arbejdet for at pifte din traditionelle gyngestol op, så glem ikke at tage sikkerhedsudstyret på. Sørg for at dine øjne er beskyttede, og hvis du har arbejdshandskerne liggende fremme, så brug dem for at beskytte dine hænder. Hvis du har svært ved at arbejde med handskerne på, kan du fjerne dem, men så skal du også være ekstra forsigtig, når du håndterer spidse eller skarpe genstande på stolen så som skæve søm eller noget af dit værktøj.

Trin # 1 – Forberedelsen af dit møbel

Hvis din gyngestol kommer med metalbolte eller beslag, der kan fjernes og udskiftes, kan du overveje at skille stolen ad hinanden inden du lakerer den, så maling eller grundmaling ikke på beslagene. Hvis din stol også er sat sammen med lim, og du ikke kan skille de enkelte dele fra hinanden, kan du overveje at sætte malertape på stolens metaldele for at beskytte dem. Hvis der er beskadigede dele eller områder på stolen, bør du udskifte eller rette disse dele til først, før du fortsætter med processen.

Trin # 2 – Fjern den gamle maling på stolen

Hvis du vil give din stol en ny farve eller give den et naturligt look, kan du overveje at fjerne den gamle, oprindelige maling. Dette kan du gøre ved at smøre stolen ind i brun sæbe og dække det til med plastfolie, indtil malingen har løsnet sig nok til, at du nemt kan få den af. Alternativt kan du overveje at bruge kaustisk soda, som også kendes som natronlud. Dette er en stærk base, så her skal du virkelig være forsigtig. Du kan bruge en svamp eller pensel til at påføre sodaen og lade det sidde nogen tid indtil den gamle maling har løsnet sig.

Trin # 3 – Brug boremaskinen med en påmonteret stålbørste til den grove rengøring af din stol

For at rengøre stolens overflade groft men effektivt, kan du bruge din boremaskine påmonteret en stålbørste. Dette kan især være effektivt til de steder, hvor malingen ikke har løsnet sig nok endnu.

Trin # 4 – Udjævn overfladen med det fine sandpapir

Efter du har renset stolens overflade groft er det tid til at kontroller overfladen for ujævnheder og eventuelle træsplinter. Til dette kan du bruge dit fine sandpapir til at slibe træet af med, indtil det er blødt og lækkert at røre ved. Når du er færdig med at slibe alle stolens dele, bør du bruge en ren, fugtig svamp til at tørre overfladen helt ren for træstøv med.

Mal så din gyngestol i den ønskede farve

Ved påføring af finish, coating eller maling på stolen kan du bruge en spraymaling. Dette gøres i lange, glidende bevægelser og hvor du holder dåsen i en afstand af 15-20 cm fra gyngestolen. Før du påfører det andet lag maling, bør du sørge for, at det første lag er helt tørt. Lad det andet lag maling tørre. Efter behov kan du her også bruge sandpapir til at fjerne eventuelle ujævnheder i malingen og så tørre efter igen med en fugtig svamp.

Derefter kan du påføre det sidste lag maling for at afslutte renoveringen af ​​din gyngestol. Hvis du har en gyngestol til haven, bør du sikre dig, at den er behandlet med udendørsmaling. Du kan anvende flere lag maling efter behov. Du kan også overveje at tilføre farve og personlighed til din gyngestol ved at købe en ny pude eller lægge et tæppe over stolen.

At pifte sin gamle gyngestol op er ikke svært – følg blot trinene, og du vil helt sikkert ende med at få det udseende, du gerne vil have til din gamle, nye gyngestol!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.