Læs her om den offentlige portal for digitalisering

Læs her om den offentlige portal for digitalisering

I takt med at verden bliver mere og mere digital, så er der også i det offentlige rum fokus på, at vi alle sammen skal vænne os til, at vores data er til stede på nettet. Inde for den offentlige sektor i Danmark er der også større fokus end nogensinde før på, at ydelserne bliver gjort digitale.

Dette gælder blandt andet NemID, som gør det nemt og sikkert at rette i de oplysninger, som det offentlige har om en og giver adgang til bankkontoen på internettet.

At digitalisering af den offentlige sektor i Danmark er ret langt fremme i forhold til vores omverden, er et velkendt faktum. Netop på grund af den høje grad af digitalisering i Danmark er det, at virksomheder som Post Nord er kommet knibe rent økomisk på grund af den faldende mængde af brevpost. Den høje grad af digitalisering ses ikke kun i den offentlige sektor, men også i den private sektor.

Er der en portal på internettet for erfaringsudveksling om digitalisering i den offentlige sektor?

Det er der faktisk! Portalen findes på hjemmesiden Digitaliser.dk. Denne hjemmeside hjælper forskellige offentlige institutioner med at dele erfaringer omkring digitalisering. Samtidig er det muligt at oprette særlige, lukkede erfa-grupper for de enkelte institutioner og myndigheder, hvor der kan udveksles erfaringer.

Samtidig er det en god platform, hvor forskellige vejledninger er samlet omkring digitalisering. Hvis man søger information omkring forskellige typer af software, som kommuner og regioner bruger i det offentlige, så er det også muligt at finde her.

Fordi hjemmesiden Digitaliser.dk har så bredt et fokus, så er det også muligt for mange offentlige institutioner at bruge den til en samlende platform og forum for mange typer af projekter og grupper med fokus på digitalisering af Danmark.

Det er også muligt for brugere af siden at oprette personlige profiler, hvor de fortæller hvad de arbejder med, og hvad for erfaring de har med digitale projekter. Dette kunne være projekter i både den offentlige sektor så vel som i den private sektor.

Hvilke andre fordele er der ved medlemskab på Digitaliser.dk?

Ud over at være en platform for offentlige institutioner, som arbejder med digitalisering til daglig, så kan man som nævnt også møde mange engagerede folk, som arbejder med digitalisering og lære af deres erfaringer.

Der udsendes jævnligt spændende og læringsrige nyhedsbreve og et medlemskab er derfor en god måde at holde sig opdateret omkring digitaliseringens udvikling i Danmark.

Samtidig udgives der mange artikler med nyheder, så man altid kan følge med i udviklingen af projekter så som Sundhedsplatformen eller Nem-ID. Man har altid et godt overblik over driftstatus på de store offentlige IT-løsninger som netop Nem-ID, Digital Post og Borger.dk.

Hvis der eksempelvis er problemer med e-Boks, så er det også her, man kan læse om det.

En hjemmeside som Digitaliser.dk gør derfor tingene lidt nemmere, når der skal digitaliseres i det offentlige. Hvis du selv arbejder med digitalisering i den offentlige sektor, så kan du med fordel tilmelde dig og din institution, så I kan være med til at dele erfaringer og skabe synergi.

Comments are closed.