Kig efter dette når du skal have en puslekommode

Kig efter dette når du skal have en puslekommode

En puslekommode er en rigtig god investering for dig, når man tænker på alle de snavsede bleer, som du kommer til at skifte på baby, når du er en nybagt mor eller far. Især hvis du vil skåne din ryg lidt, så er et puslebord eller en puslekommode ideelt.

Det er bestemt rigtigt, at et puslebord eller puslekommode ikke er udstyr, som du absolut bare må have. Trods alt kan du jo i princippet skifte ble på baby næsten hvor som helst. Dog er det rart med et sted at kunne stå oprejst for at skifte ble, når du skal skifte op omkring 2.000 bleer eller mere i dit barns første år alene. Et puslebord eller -kommode gør det nemlig nemt for dig at skifte ble i den helt rigtige højde for dig, og det hjælper med at holde udstyr som rene bleer, vaskeklude, rent tøj, babysalve og andet udstyr organiseret og lige ved hånden.

Typisk kan du få et puslebord til helt ned til blot 700 kr for et godt puslebord. Prisen er gerne lidt højere for en god puslekommode, som du også kan bruge som rigtigt møbel i fremtiden. Men hvad gør et puslebord eller en puslekommode bedre end en anden? I denne artikel kigger vi på en række vigtige funktioner, som dit puslekommode eller puslebord bør have.

Vigtige funktioner som din puslekommode bør have

Du bør sørge for, at din puslekommode kommer forsynet med en sikkerhedsrem. Sikkerhedsremmen kan spændes om baby og dermed holde ham eller hende fast til bordet, hvorved risikoen for at baby falder ud over kanten minimeres, hvis du er uopmærksom. Puslebordet, som du er interesseret i, bør også komme med en skridsikker puslehynde, der nemt kan fastgøres til bordet. For mange puslekommoder og pusleborde er løsningen en puslehynde, der kan sættes fast med velcro.

Opbevaringspladsen er vigtig. Mange pusleborde har åbne hylder, der gør det let at nå frem til bleer og tøj, enten stablet oven på hinanden direkte på hylden eller i søde fletkurve. Andre puslekommoder kommer med skuffer eller en kombination af skuffer og hylder. At have mindst en skuffe, helst under bordet, kan hjælpe dig med hurtigt at hente de mest nødvendige pusleremedier. Pusleskuffen er ideel til de mindre ring til baby, derunder vatpinde og vatrondeller, salver og bløde børster, så baby kan få en hovedbundsmassage. Samtidig har skuffen den fordel, at den kan gemme ting for babys små og nysgerrige pilfingre : ) Du kan altid få hjælp til at få et godt overblik over puslekommoder på markedet ved at følge linket.

Puslekommoden eller puslebordet bør have hævede sider for at have den bedste sikkerhed. Hvis der kun er to eller tre sider, der er hævede, så skal du ikke købe det! Selv når det er sagt, så skal du altid sørge for at holde en hånd på din baby, når han eler hun får skiftet ble, for at sørge for at sikkerheden er i top. Et øjebliks uopmærksomhed fra din side kan trods alt være katastrofal, hvis baby falder over puslebordets sider og ned på gulvet!

Andre vigtige overvejelser omkring dit puslebord

Nogle forældre finder det givtigt at have et puslebord, der kan klappes sammen og således sparer plads i hjemmet. Dem kan du læse mere om her. Fordelen ved denne type puslebord er, at de kun optager plads derhjemme, når der er brug for dem, og baby skal have ny ble på. For mange forældre er det også vigtigt at kende til puslepladsens arbejdshøjde. For langt de fleste forældre er denne højde omkring 90 cm. Dette højde svarer til de fleste køkkenbordes højde, og det føles ikke anstrengende at arbejde i denne højde, vel?

Hele formålet med en puslekommode eller en pusleplads er trods alt, at den skal kunne hjælpe dig med at foretage bleskiftning på baby på den mest komfortable måde. Dette sikrer, at det bliver nemmere for dig at have en baby – og dette i sig selv giver en glad og tilfreds baby!

Comments are closed.