Hvad er værd at være opmærksom på ved køb af svømmebriller?

Hvad er værd at være opmærksom på ved køb af svømmebriller?

Der er mange muligheder for at vælge gode svømmebriller til enten professionel brug eller til privat brug. For langt de fleste mennesker kan et par billige svømmebriller nede fra forretningen, der sælger svømmeudstyr ved stranden, dække deres behov for svømmebriller. Dette vil typisk være svømmebriller, som holder en sæson eller to, og som heller ikke koster alverden. Med denne type svømmebriller kan du dykke ved stranden og have vandkamp med dine venner i vandkanten de enkelte par dage, du kommer til at bruge brillerne i løbet af sæsonen.

Det kan dog være, at du går mere op i at svømme og dykke og derfor stiller helt andre krav til dine svømmebriller. Det kan være, at du er hobbydykker og har brug for et par stærke svømmebriller til brug på ugebasis hele året rundt. Det kan være, at du går til svømning og deltager i svømmestævner. Det kan endda være, at du er en rigtig undervandsjæger, der bor i de varme lande, og skyder fisk med harpun.  

Hvis du planlægger at bruge dine dykkerbriller eller svømmebriller på en mere regelmæssig basis, så kræver det naturligvis nogle svømmebriller, der er i en anden klasse, når det kommer til kvalitet og pris. Læs forneden, hvad du bør være opmærksom på.  

Svømmebriller – hvad bør du være opmærksom på

Hvis du beslutter dig for at investere i et par kvalitetssvømmebriller, så bør du være opmærksom på, om brilleglasset kommer med UV-beskyttelse. Dette er en klar fordel, hvis du planlægger at bruge brillerne til havsvømning. De mange refleksioner fra bølger og sand kan nemt påvirke dine øjne – for slet ikke at tale om den direkte solbestråling. Her skal du særligt også huske at beskytte din hud mod UV-strålerne – men dette er en helt anden snak!

Du bør også være opmærksom på farven på brilleglasset samt, om det kommer med et design, der mindsker mængden af dug på indersiden af brilleglasset. Hvis du vælger et par svømmebriller med farvet glas kan det være med til at reducere påvirkningen af øjnene fra stærk solstråling. Angående dug på indersiden, så er det trods alt besværligt hele tiden at skulle tage brillerne af og skylle dem for at fjerne duggen, som kan gøre det svært at se ud gennem svømmebrillerne! Derfor bør dine svømmebriller være fremstillet til at formindske dug på indersiden af brilleglasset.

Er der andet at være opmærksom ved køb af svømmebriller?

Du bør naturligvis også være opmærksom på, om brillerne overhovedet passer til netop din hoved- og ansigtsform! Kan du eksempelvis være sikker på, at brillerne slutter helt tæt om øjnene, hvis du køber dem på internettet og ikke har haft mulighed for at afprøve dem først? Derfor kan det godt betale sig lige at bruge 10 minutter på at lave lidt grundlæggende research om dette, før du beslutter dig for at købe et par dyre svømmebriller på nettet! Du kan se et stort udvalg af svømmebriller og læse mere om dem her.

Hvis du til daglig bruger briller, så kan det endelig være en god ide at overveje at købe et par svømmebriller med styrke i. Det kan du også læse mere om ved at følge linket foroven. Hav en god svømmetur!

Comments are closed.