Fundablokke er gode og alsidige byggematerialer

Fundablokke er gode og alsidige byggematerialer

Artiklens indhold er sponseret.

Fundablokke er H-formede blokke af beton med jernarmering, som bruges som byggematerialer i en lang række forskellige konstruktioner.

Fundablokke er forholdsvis lette på grund af deres konstruktion med et hul i midten. Dette gør dem nemmere at løfte og stable ved håndkraft og sikrer blokkenes store alsidighed. Når der bygges med fundablokke, stables blokkene typisk ovenpå hinanden adskilt af cement, og der hældes typisk beton ned i hulrummet mellem siderne for at sikre stabilitet og sammenhængskraft i konstruktionen.

De H-formede blokke bruges både i store, kommercielle byggeprojekter, og de kan bruges af ”hobbybyggeren”, som har forskellige mindre byggeprojekter i sin fritid på hobbyplan.

Hvad bruges fundablokke til?

Fundablokke er først og fremmest byggematerialer, og fundablokkens anvendelsesmuligheder er mange. Det er således muligt at bruge dem til at opbygge randfundamenter såvel som sokler, kældertrapper og endda mure. Blokkene kan således bruges til byggeprojekter i forskellige størrelser godt hjulpet på vej af, at fundablokkene kan fås i forskellige størrelser.

Du har sandsynligvis også allerede set fundablokke brugt i andre sammenhænge rundt omkring. Foruden at blive brugt som byggemateriale er de nemlig også set brugt til at have TV’et stående på eller sågar vaser med blomsterarrangementer i hjemmet. I nogle hjem kan brugen af en fundablok i indretningen være med til at give indretningen et mere ”råt look”, som kan være appellerende.

Hvor kan du købe fundablokke?

Hvis du står og skal i gang med hobbyprojektet derhjemme, hvor du skal bruge fundablokke, så har du brug for at vide, hvor du kan få dem. Du vil typisk kunne købe fundablokke og/eller blive vejledt om dem i det lokale byggemarked. Her vil du også kunne tage dem i øjesyn, og du vil kunne få dig en snak med personalet om leveringsforholdene. Du kan dog også vælge at købe dine fundablokke på internettet. Dette kan være en løsning, hvis du allerede har arbejdet med dem før og ved lige præcis, hvilke blokke du skal have.

Prisen på en fundablok afhænger typisk af efterspørgslen, den ønskede størrelse såvel som årstiden. Således kan du forvente, at den alt andet lige kan indkøbes en smule billigere om vinteren, hvor efterspørgslen på den er lavere på grund af vinterkulden, som afholder flere folk fra at bygge!

Uanset om du vælger at købe dem på nettet eller hos det lokale byggemarked, så melder spørgsmålet sig hurtigt om, hvordan du får blokkene fragtet hjem til dig nemmest? Som sagt kan personalet i byggemarkedet typisk være behjælpelige med en transportløsning. Her bør du blot være opmærksom på, at denne løsning ofte er dyrere end selv at stå for transporten. Du har mulighed for evt. at leje en trailer eller en fragtmand til det selv. Dog kan det ofte være en god ide at få fagfolk til at gøre det, også selv om prisen er dyrere, fordi det derved bliver meget nemmere for dig at håndtere fragten, og du slipper for selv at skulle laste på og af.

Som det ses er mulighederne mange for at bruge fundablokke, og at de kan købes på internettet og få dem fragtet til døren, gør det blot endnu nemmere at anvende disse dejligt alsidige byggeelementer i konstruktionen.

Comments are closed.